PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : گری لینکر

Manutd
02-08-2009, 03:22
گرى لينكر همچنان در اوج.
هواداران فوتبال انگلستان گرى لينكر را بهترين گلزن تاريخ جزيره میدانند در كارنامه مفسر اين روز هاى فوتبال جهان 80 بازى ملى و 48 گل خود نمايى میكند. او در جامهاى جهانى به سالهای 1986 و 1990 براى سفيد پوشان به ميدان رفت كه حاصل آن 10 گل در 12 بازى بود. گری لينكر در جام جهانی سال 1986 مكزيک جايزه بهترين گلزن را به خود اختصاص داد اما آنچه او را در تاريخ فوتبال جاودانه كرده ركوردى مثال زدنى و منحصر به فرد است. مهاجم سالهاى نه چندان دور تیم ملی انگلستان در 568 مسابقه اى كه به ميدان رفت حتى 1 بار هم با كارت زرد و قرمز داور روبه رو نشد تا درسال 1990 به عنوان بازيكن اخلاق فيفا انتخاب شود. گری لينكر بعد از باز نشستگى هم از دنياى توپ گرد جدا نشد و حالا به عنوان تحليلگر فوتبال و البته گلف مشغول به كار است. گرى لينكر از خاطراتش در جام جهانى میگويد...
لحظات به ياد ماندنى :
مهاجم جوان باشگاه اورتون در 52 بازى ليگ 38 گل براى تيمش به ثمر رساند تا يكى از بازيكنان اصلى تيم ملى در جام جهانى سال 1986 مكزيک باشد اما فصل 1396 - 1385 يكى از تلخ ترين خاطرات گری لينكر رقم خورد. در روز هايى كه او يكى از ستارگان ليگ برتر انگلستان بود تمام افتخارات ممكن به رقيب سنتى تیم اورتون يعنى تیم ليورپول رسيد.
حتى در 2 بازى نخست جام جهانى هم نتيجه اى دور از انتظار او و هم تيمى هايش رقم خورد. تساوى با تیم ملی مراكش و شكست مقابل تیم ملی پرتغال! اما از ديدار سوم برابر تیم ملی لهستان موتور گلزنى گری لينكر با هت تريک 25 دقيقه اى روشن شد تا اينكه تیم ملی انگلستان با گذشتن از سد تیم ملی پاراگوئه به مرحله يک چهارم نهايى رسيد. 22 ژوئن سال 1986 روزى كه مردان جزيره مقابل تیم ملی آرژانتين صف آرايى كردند تا همه چيز براى ثبت جنجالى ترين گل تاريخ مهيا شود. آن روز ورزشگاه آزتک شاهد پيروزى 2 - 1 ياران دیگو مارادونا بود چرا كه مهاجم افسانه اى یم ملی آرژانتين گل معروف دست خدا را به نام خود جاودانه كرد. با اين حال گری لينكر ترجيح میدهد در رابطه با شماره 10 تیم ملی آرژانتين با خشم و نا راحتى اظهار نظر نكند و تلخ ترين بد شانسى دوران حرفه اى اش را به شكست مقابل تیم ملی آلمان غربى در جام جهانى سال 1990 در ضربات پنالتى نسبت دهد. او میگوید: بهترين خاطره ام ازاين 2 جام هت تريک مقابل تیم ملی لهستان بود. نه به اين خاطر كه گلهاى زيبا و فوق العاده اى بودند چرا كه هرگز در 1 بازى تيمى به خودم فكر نمیكنم بلكه به اين دليل كه فصل خوبى با تیم اورتون داشتم و گلهاى زيادى هم به ثمر رساندم اما 6 بازى براى تيم ملى به ميدان رفتم بدون اينكه پايم به گل باز شود. از اينكه در تورنمنتى همچون جام جهانى نمیتوانم براى تيمم مثمر ثمر باشم احساس بدى داشتم و از سوى هواداران هم زير فشار بودم اما هت تريک مقابل تیم ملی لهستان بود كه كفش طلا را برايم به ارمغان آورد و البته مجوز ورودم به باشگاه بارسلونا.
جام جهانى هميشه موقعيتى ويژه است. بزرگترين صحنه نمايش فوتبال كه هم فرصت ديده شدن را به تو میدهد و هم اين شانس را پيدا میكنى خودت را مقابل بهترينهاى فوتبال جهان محک بزنى. به نظر من استادیوم آزتكا کشور مكزيک يكى از بهترين استاديومهاى جهان است كه هوادارن پر شور و شوق و فوق العاده اى دارد اما قبل از ديدار بین تیمهای ملی انگلستان و آرژانتين چند مسابقه و برنامه ورزشى در آن برگزار كرده بودند كه منجر به ايجاد مشكلاتى در چمن شد. همين مسأله باعث گلزنى دیگو مارادونا شد البته نه آن گلى كه با مشت درون دروازه ما جاى داد.
اما تنها اتفاقى كه هنوز هم به خاطرش افسوس میخورم جام جهانى سال 1990 بود معتقدم با آمادگى بيشترى نسبت به 4 سال قبل وارد کشور ايتاليا شده بوديم و همه چيز براى فتح جام جهانی مهيا بود. در جام جهانی سال 1986 ادعاى قهرمانى نداشتيم اما در جام جهانی سال 1990 در حد و اندازه ساير مدعيان ظاهر شديم اما فقط بد شانسى مقابل تیم ملی آلمان غربى در بازى نيمه نهايى آن هم در ضربات پنالتى باعث شد به فينال نرسيم.
در 4 جولاى سال 1990 در ورزشگاه شهر تورين كريس وادل پنالتى اش را به تير دروازه كوبيد تا تیم ملی آلمان غربى يک بار ديگر راهى فينال شود. گری لينكر زمانى درا ين باره گفته بود: فوتبال بازى ساده ايست 22 مرد 99 دقيقه در پى توپ میدوند و در نهايت تیم ملی آلمان پيروز میشود.
با اين حال گرى لینکر امروز اعتراف میكند تيم سر بابى رابسون خوش شانس بوده كه به جمع 4 تيم پايانى راه يافته: خوب يادم هست كه آلمانها به لحاظ آمادگى بدنى و خصوصاً روانى فوق العاده بودند. ولى ما هم چنين شرايطى داشتيم با اين تفاوت كه آلمانها مثل هميشه خوش شانس هم بودند اما بازى مقابل تیم ملی كامرون هم حال و هواى خاصى داشت. در مرحله يک چهارم نهايى با آنها روبه رو شديم و جالب اينجاست كه يكى از دستياران سر بابى رابسون معتقد بود محال است به دور بعد صعود كنيم. ولى به لطف ضعف شديد خط دفاعى تیم ملی كامرون فرصت صعود به مرحله نيمه نهايى نصيب ما شد.
نا كامى در فتح جام طلايى چنين تورنمنتى به خاطره اى تأسف بار و زجر دهنده تبديل میشود. خاطره اى كه باعث میشود هر لحظه به خودت بگويى فقط اگر میشد خصوصاً اينكه ما میتوانستيم نخستين تيم ملی تاريخ انگلستان باشيم كه در خارج از خاك كشور جام جهانى را فتح میكند اما از سوى ديگر اگر در روز هاى آغازين فوتبالم كسى به من میگفت: در مراخل نيمه نهايى و يک چهارم جام جهانى به ميدان میروم هرگز باور نمیكردم. خب اين طبيعت بشر است كه هميشه بيشتر از آنچه كه دارد میخواهد. اين طور نيست ؟

Manutd
02-08-2009, 03:23
پس از فوتبال :
گری لينكر بعد از خدا حافظى از مستطيل سبز وارد دنياى رسانه شد. جالب است بدانيد حتى در دوران بازيگرى هم تيمیهايش گاهى او را دس جوان صدا میكردند منظور آنها تحليلگر و مفسر افسانه اى انگلستان يعنى دس لينام بود. طولى نكشيد كه شوخى دوستان گری لينكر رنگ واقعيت به خود گرفت چرا كه او مجرى برنامه مسابقه روز شد كه دس لينام بين سالهاى 1988 تا 1999 خود اجراى آن را بر عهده داشت.
گریلينكر در اين باره مگويد: ودل نام دس جوان را روى من گذاشت. سال 1986 بود و من هميشه با خبر نگاران تلويزيون و روزنامه نگاران بودم چون میدانستم بعد از آويختن كفشها میخواهم وارد دنياى رسانه شوم. سعى میكردم تا حد ممكن بياموزم و تجربه كسب كنم. به هر حال اين بدترين اسم مستعارى نيست كه میتوانند روى شما بگذارند. اينطور نيست من هرگز روياى ر مربيگرى در سر نداشتم. سر مربيگرى كار دشوارى است البته امروز بيشتر هم تيمیهاى سابقم هدايت تيمهاى مختلف را در دست دارند. بعضى از آنها به خاطر فشار و استرس كار بيمار میشوند و البته هرگز تشكرى در كار نيست. هواداران هميشه انتظار عملكرد بهتر دارند، بازيكنانى كه هيچ گاه راضى نيستند و تلاش براى جلب رضايت روئساى تيم و حتى مدير برنامه بازيكنان كار راحتى نيست. شغلى به تمام معنا 24 ساعته كه تازه 9 / 99 % سر مربيان حداقل 1 بار اخراج را تجربه میكنند. اما گری لينكر كه حالا 48 سال دارد همچنان پر تلاش و فعال به نظر میرسد. مفسر و گزارشگر فوتبال - بازى در يک فيلم و يک تئاتر - توليد چيپس سيب زمينى با نام خودش و فعاليتهاى خير خواهانه بسيار از ديگر فعاليتهاى او هستند ولى آنچه باعث تعجب هواداران فوتبال شد گزارش و تفسير هاى او از مسابقات گلف بود. گرى لينكر اما به اعتقاد خودش بيشتر يک هوادار گلف است تا مجرى و گزارشگر. او در این باره میگوید: تنها چيزى كه مرار آزار میدهد اين است كه در پايان مسابقات بايد براى مصاحبه با بازيكنان آماده شوم. در نتيجه چند ضربه آخر و اوج هيجان بازى را از دست میدهم. گاهى فكر میكنم هوادارى صرف بهتر از گزارشگرى است.
كارنامه :
بازى در باشگاههای: لستر سيتى - اورتون - بارسلونا - تاتنهام هاتسپر - ناگويا گرامپوس ايت.
افتخارات: جايزه بهترين گلزن جام جهانى در سال 1986 مكزيک - بازيكن اخلاق فيفا در سال 1990 - قهرمانى جام حذفى باشگاههای اسپانيا در سال 1988 - جام حذفى انگلستان در سال 1990 برترين گلزن ليگ دسته 1 انگلستان در سالهای 1985 - 1986 - 1990.
اطلاعات دقیقتر در مورد این بازیکن :
http://www.2ql.net/uploads/1234113556.jpghttp://www.2ql.net/uploads/1234065890.jpg
منبع : www.mufc.ir به نقل از منتخبی از روزنامه های ورزشی چاپ ایران.